Molkosan – vatsan hyvinvointiin

Suolistollamme on paljon vaikutuksia terveyteemme ja sen takia se olisikin erittäin tärkeä pitää kunnoissa. Suolistomme kunto ja sen bakteerikanta vaikuttavat aivojemme toimintaan ja sitä kautta muun muassa mielialaan. Suolistolla on myös vaikutusta immuniteettiimme – noin 70 % vastustuskyvystämme liittyy ruoansulatukseen. Vaalimalla suolistoamme, huoletimme samalla kokonaisvaltaisesta terveydestämme. Molkosan on yksi hyvä valmiste suoliston hyvinvointiin täynnä luonnon omaa voimaa.

Mikä on Molkosan?

Molkosan on maitohappokäynyt heratiiviste, joka sisältää runsaasti L+ -maitohappoa. Molkosan valmistetaan Sveitsin alppiniityillä villinä märehtineiden lehmien maidosta. Luonnonvaraisten niittyjen kasvillisuus antaa arvokkaan lisän alppimaitoon.

Muihin maitohappoisiin elintarviketuotteisiin verrattuna Molkosanin L+-pitoisuus on jopa moninkertainen. Molkosanissa ona luonnonjogurttiin verrattuna kaksinkertainen määrä L+ maitohappua, rahkaan melkein 2,4-kertainen ja hapankaaliin jopa 3,5-kertainen.

Kirjain L (latinaksi laevo) kuvaa maitohapon kemiallista rakennetta ja + merkki taas kuvaa maitohapon avaruudellista rakennetta, jossa sen kiertosuunta on oikealle.

Molkosanin hyödyt

Molkosan sopii päivittäiseen käyttöön ylläpitämään yleistä hyvinvointia. L+ -maitohappo antaa suoliston hyville bakteereille suotuisan ympäristön ja edistää siten hyvinvointia. Kun suolisto on hyvässä kunnossa, immuunijärjestelmämme ja ruoansulatuskanavamme pystyy toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

  • tehostaa ruuansulatusta
  • rauhoittaa vatsaa
  • auttaa erilaisten vatsaoireiden, kuten turvotuksen hoidossa
  • ruoansulatusta tehostavien ominaisuuksien puolesta toimii hyvin laihdutuksen tukena.

Molkosanin historia

Heran terveysvaikutuksista on tiedetty jo pitkään. Hippokrates suositteli heran juomista terveyden tueksi jo 400 eaa. Italiassa 500 vuotta myöhemmin perustettiin ”herahoitokeskus”, josta roomalainen aatelisto haki hoitoa ruoansulatusvaivoihin ja paino-ongelmiin.

Heran maine ei tähän pääty, vaan 1700-luvulla sveitsiläiset maanviljelijät havaitsivat heralla ruokittujen sikojen näyttävän muita paremmin voivilta. Sveitsissä ruvettiinkin sitten tehdä herahoitoja myös ihmisille.

Toisen maailmansodan jälkeen heraa alettiin käyttämään myös Alfred Vogelin, sveitsiläisen kasvilääkinnän asiantuntijan perustamalla terveysklinikalla. Tästä sai alkunsa Molkosan yli 60:n vuoden suosio.

Molkosanin käyttö ja annostus

Molkosania on hyvä käyttää ainakin viikon verran kerrallaan parhaan hyödyn saamiseksi. Molkosania sekoitetaan 1tl – 1 rkl lasilliseen nestettä. Avattu pullo säilyy jääkaapissa 2 kk.

  • Molkosania voi käyttää moneenkin tapaan. Tässä inspiraatiota mihin molkosania lisätä.
  • Veteen sekoitettuna – Annostele lasilliseen vettä teelusikallinen Molkosania, jonka voit nauttia vaikka ruoan yhteydessä.
  • Mehuun sekoitettuna – Osa ei pidä molkosanin vahvasta ominaismausta, ja sen takia sitä voikin sekoittaa mehuun, jotta molkosanin maku ei niin paljon erotu.
  • Smoothien mukana – Lisää smoothieen molkosania  1 tl – 1 rkl, jolloin saat terveellisen supersmoothien.
  • Shottina – Aloita aamu makuhermoja räjäyttävällä molkosan-shotilla, niin saat potkua päivään.

Miten Molkosan valmistetaan?

Kuten aiemmin mainittu, molkosan valmistetaan Alpeilla vapaana laiduntavien lehmien maidosta. Molkosanin valmistusvaiheessa maidosta poistetaan suodattamalla proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Tämän jälkeen erotettu hera tiivistetään ja maitohappokäytetään. Tuloksena on kirkas, laktoositon ja runsaasti L+-maitohappoa sisältävä Molkosan. Molkosanissa on L+ -maitohappoa 80 % ja D – -maitohappoa 19 %. 

Ravintosisältö 100 ml Molkosan

  • Energia 90 kJ/ 20kcal
  • Rasva <0,5g
  • josta tyydyttynyttä rasvaa <0.5 g
  • Hiilihydraatit <0,5g
  • josta sokereita <0,5 g
  • Proteiini <0.5 g
  • Suola 0,2 g
  • Laktoosi 0,0 g
  • L+-maitohappo 7,0 g